Поводом Државног празника – Дана Русије, 10 јуна.2016. године  у ресторану „Стара кућа“ у  Подгорици је организован свечани пријем.  Пријему је поред бројних личности из политичког и јавног живота ЦГ и страних дипломатских представника у Црној Гори, присуствовала и делегација Општине Беране: Драгослав Шћекић, предсједник Општине Беране, Горан Киковић, предсједник СО- е Беране и Јасмина Ђукић, секретарка Скупштине.

Присутнима се обратио, Изванредни и Опуномоћени Амбасадор Руске Федерације у Црној Гори, Њ.Е. г-дин Сергеј Николајевич Грицај и том приликом  званицама пожелио добродошлицу и  између осталог осврнуо се на дипломатске односе Руске Федерације и Црне Горе, који сада нијесу на потребном  нивоу, али је изразио наду да ће се они убрзо попбољшати. Везано за глобалну политичку ситуацију, навео је да Русија неће одустати од својих принципа , да ће бранити државни суверенитет и своју безбједност.

Државни празник, Дан Русије, обиљежава се од 12. Јуна 1994. године и везује за усвајање декларације о државном суверенитету.