Предсједник општине Беране Драгослав Шћекић, потпредсједник Раде Кљајић, секретар Секретаријата за финансије и економски развој Светомир Аковић и менаџер Општине Дарко Стојановић присуствовали су конференцији Регионалног пословног клуба „Бизнис плус“ која је одржана у Скопљу (Македонија).

Теме конференције су биле:

  • Нове инвестиције у извозним пројектима. Извоз је кључни изазов компанија у региону. Како да заједно извовозимо више?
  • Пројектна повезивања и интелигенције. Стварање снажних регионалних компанија;
  • Транспорт и логистика. Каква је инфраструктура региона? Колико смо повезани? Имате ли балканске руте за развој?
  • Индустрије са великим регионалним потенцијалом. Агроиндистрија и производња хране. Могућност за интеграцију и заједнички улаз на великим свјетским тржиштима. Туризам, сунце, вино и храна. Регион као велика шанса.
  • Турска – пословна могућност за наше регионе. Познајемо ли добро пословну Турску?

Шести бизнис форум ,,Бизнис плус“ окупио је велики број успјешних фирми из читавог региона, чији су представници  на панелима подијелили примјере успјешне праксе као и тешкоће са којима се суочавају у пословању. Акценат је дат на регионалном повезивању, задовољавању потреба домаћих тржишта, као и заједничком учествовању у стварању регионалних брендова са којима би се успјешно могло конкурисати на иностраном тржишту. Следећи  ,,Бизис форум“ планиран је за март мјесец мјесец следеће године, на коме ће, како је договорено са организатором форума, општина Беране имати своју презентацију.