Потпредсједник Општине Беране Дамјан Ћулафић и директор Спортског центра Горан Фолић угостили су данас кадетску женску рукометну репрезентацију Црне Горе, која се тренутно налази у нашем граду на припремама за надолазеће Европско првенство.

,,Овај сусрет представља изузетно важан тренутак за нас, јер имамо прилику да угостимо изванредне спортисткиње, којe ће ускоро представљати нашу земљу на Европском првенству. Кадетска женска рукометна репрезентација Црне Горе већ је показала изузетан таленат и посвећеност спорту, те смо увјерени да ће постићи запажене резултате на предстојећем првенству”, казао је Ћулафић.

Присутне је упознао са напорима локалне управе ка унапређењу спортске инфраструктуре, јер, како је казао, улагање у спорт је улагање у квалитет живота.

Директор Фолић је казао да Општина Беране, као и Спортски центар, континуирано подржавају развој спорта и промоцију спортских вриједности међу младима.

,, Имамо част што смо домаћини кадетске женске рукометне репрезентације и надамо се да ће вам  наш град пружити инспирацију и подршку у њиховом напорном раду”, истакао је Фолић.

Шефица стручног штаба репрезентације,  Татјана Јераминок , истакла је значај Берана, као града са богатом спортском традицијом и изузетним  капацитетима и садржајима који су на располагању свим спортистима и спортисткињама за тренинге и такмичења. Она је захвалила Општини Беране и Спортском центру на гостопримству, и квалитетним услугама које имају током боравка у Беранама.

Током свог боравка у Беранама, репрезентација ће имати прилику да користи све спортске објекте Спортског центра, који су прилагођени врхунским спортским захтјевима.

Општина Беране жели да искаже захвалност Кадетској женској рукометној репрезентацији Црне Горе на посјети и одабиру нашег града за њихову припремну фазу. Уједно, желимо им пуно успјеха на Европском првенству и вјерујемо да ће својим залагањем, спортским духом и талентом остварити изванредне резултате.