Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану 2 (ReLOaD2) спроводи Програм Уједињених нација за развој (УНДП) у шест земаља и територија региона. ReLOaD2 финансира Европска унија из средстава Multi-Country Civil Society Facility, уз кофинансирање УНДП-а и локалних самоуправа које су обухваћене програмом.

У оквиру првог Конкурса невладиним организацијама за предају приједлога пројеката у оквиру ReLOaD2 програма у Кластеру Заједно за сјевер (општине Беране и Андријевица) процес селекције су прошле четири организације са територије ове двије општине.

Комисија за евалуацију приједлога пројеката у оквиру Конкурса, а коју су сачињавали представници/це општина Беране и Андријевица, ReLOaD2 програма и невладиних организација, завршила је евалуацију приспјелих пројектних приједлога  и данас су у великој Сали Општине Беране потписани Споразуми са невладиним организацијама , а везано за  финансирање по предметном Конкурсу.

Након потписивања уговора, ReLOaD пројектни тим је одржао презентацију Смјерница за имплементацију пројеката као и Упутства за информисање, комуникацију и видљивост пројеката који се морају примјењивати у реализацији одобрених пројеката.

Одобрени пројекти су објављени у документу „Резултати евалуације“ на сајтовима Општина Беране и Андријевица и то су:

–              НВО Центар еколошких иницијатива – „Удружимо се ради очувања животне средине“ – 19.982,00€

–              Удружена сеоска домаћинства – „Туризам на селу за јачање локалне заједнице“ – 5.000,00€

–              НВО Сјеверна земља – „Селектуј, јер ти то можеш“ – 10.984,00€

–              Удружење пензионера – „Ветерани“ – 19.624,00€

Потписивању Уговора присиствовали су, испред УНДП-а Џенана Шћекић, Тамара Чиргић и Зерина Ћатовић, пројект менаџери на пројeкту Маја Пешић ( Општина Беране) и Милош Чукић ( Општина Андријевица) и помоћник секретара за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО Предраг Шћекић.