Дрвопрерађивачки сектор има кључну улогу у очувању екосистема, пружајући нам неопходне материјале уз истовремено подржавање рефорестације. Подржимо одговорно управљање ресурсима и градимо зеленију будућност за сјевер Црне Горе!

Управо је дрвопрерада за одрживи развој један од циљева пројекта који Удружење дрвопрерађивача Беране спроводи у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану 2 (ReLOaD2) који финансира Европска унија, а спроводи у партнерству са 14 локалних самоуправа у Црној Гори, међу којима су Беране и Андријевица, чинећи кластер ,,Заједно за сјевер”.


Дрвопрерада је неограничени ресурс за будуће предузетничке идеје. Улагање у знање и опрему може покренути економски точак малог предузетника, града, државе. Оснаживање предузетништва је основни циљ пројекта који реализује Удружење дрвопрерађивача.
Дрвопрерада као предузетнички потенцијал један је од циљева пројекта који Удружење дрвопрерађивача Беране спроводи у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану 2 (ReLOaD2) који финансира Европска унија, а спроводи у партнерству са 14 локалних самоуправа у Црној Гори, међу којима су Беране и Андријевица, чинећи кластер ,,Заједно за сјевер”.


Развој предузетничке идеје захтијева упорност, рад, стрпљење. До тржишта треба времана и доста улагања да би готов производ дошао у руке купца. Уједно развој прате инвестиције у знање и технологију, све до тренутка одрживости. Пројектом ,, Дрвопрерадом за очување животне средине и оснаживање предузетништва“ представљена је улога дрвопрераде као будућег предузетничког потенцијала.
Удружење дрвопрерађивача Беране овај пројекат реализује у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану 2 (ReLOaD2) који финансира Европска унија, а спроводи у партнерству са 14 локалних самоуправа у Црној Гори, међу којима су Беране и Андријевица, чинећи кластер ,,Заједно за сјевер”.Дрвопрерада представља битан сегмент економије али исто тако она треба да буде и носилац очувања животне околине, порука је пројекта ,, Дрвопрерадом за очување животне средине и оснаживање предузетништва“ који се реализује у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану 2 (ReLOaD2) који финансира Европска унија, а спроводи у партнерству са 14 локалних самоуправа у Црној Гори, међу којима су Беране и Андријевица, чинећи кластер ,,Заједно за сјевер”.

D.O.O. Nikola