Потписивањем меморандума о сарадњи, у Никшићу је 28. јуна 2023. формирана мрежа организација за подршку пословању и пословних инкубатора у Црној Гори. Мрежу ОПП чине “Агенција за развој и подршку пословању” са Цетиња, Фондација “Бизнис старт центар” из Бара, “Регионални бизнис центар” из Берана, Иновационо предузетнички центар “Технополис” из Никшића.

Предмет Меморандума јесте успостављање мреже која ће радити на изградњи нових стартап идеја, пружати информације и подршку чиме би се омогућило отварање нових компанија и развој пословања заснованог на новим, иновативним идејама и технологијама.

Формирана мрежа ће се састојати од институција за подршку пословању и пословних инкубатора који својим активностима, имплементацијом пројекта и сарадњом са партнерима на националном и међународном нивоу, подржавају унапређење иновационог система и инфраструктуре за цјелокупни одрживи економски развој Црне Горе.

Циљ успостављања мреже јесте спровођење заједничких активности чија реализација ће развити и унаприједити иновационе капацитете и иновациону инфраструктуру за потребе укупног одрживог економског развоја Црне Горе.

Намјера  је да се заједничким активностима допринесе циљевима Стратегије паметне специјализације Црне Горе а посебно јачању инфраструктуре за иновације и развој и побољшању сарадње у оквиру система иновација.

Меморандум о сарадњи, који означава и званични почетак рада мреже, потписали су извршни директори Драшко Калуђеровић (АРПП), Ђорђије Маловић (Технополис) Ивана Томашевић (БСЦ) и Небојша Бабовић (РБЦ).