Предсједник Општине захвалио на подршци и најавио још бољу сарадњу у наредном периоду

Предсједник Општине Беране Вуко Тодоровић разговарао је данас са посланицама из Берана у Скупштини Црне Горе, Јеленом Божовић, Миром Пауновић и Јованком Богавац. На састанку разговарано је о усвојеним амандманима, који су постали  саставни дио Закона о буџету за 2023. годину.

Усвојени амандмани, испред  Демократског фронта, су: Постројење за пречишћавање питке воде (3 милиона еура), Водовод на Бучу (500 000 еура), Уређење Спомен- комплекса Јасиковац (300 000 еура)  и асфалтирање локалних путева (780  000 еура), а испред Социјалистичке народне партије: Унапређење основних средстава за рад у осам  основних школа на територији Општине Беране (270 000 еура), Изградња фискултурне сале у О.Ш.,,Радомир Митровић“ (150 000 еура), Изградња фискултурне сале у О.Ш.,,Полица“ (100 000 еура), Изградња Дапсићко- поличког водовода ( 250 000 еура) и Израдња спомен обиљежја Марку Миљанову (20 000 еура).

Посланице су истакле да  очекују од Владе и надлежних органа  да одраде свој дио посла како би помогли општини да се пројекти у овој години реализију.  С обзиром да су буџети претходних година били лоши, како су истакле,  ови амандмани имају за цуљ да помогну беранску општину на путу развитка и унапређења квалитета живота грађана. Како су казале, сви амандмани су рађени у договору са предсједником Општине Беране.

Предсједник се захвалио на успјешној сарадњи у истересу свих становника беранске општине и изразио задовољство будућом реализацијом важних инфраструктурних пројеката. Он је напоменуо да општинске службе већ раде на припреми све потребне документације за почетак реализације пројеката.

,,С обзиром да се сјевер слабије развија у односу на друге црногорске општине, апелујемо на Владу да више пажње посвети сјеверним Општинама“, порука је посланица из Берана.