Данас је у Беранама предсједник општине Драгослав Шћекић са сарадницима разговарао са члановима пројектног тима за Пројекат развоја кластера и трансформације руралних подручја (РЦТП). Пројекат финансира Међународни фонд за развој пољопривреде УН и Министарство пољопривреде и руралног развоја Црне Горе. На састанку је било ријечи о могућностима и начину улагања на пољу пољопривреде поводом расписаног првог Јавног позива за пољопривредне произвођаче, почетнике и локалне самоуправе за развој примарне производње, прераде и руралне инфраструктуре. Предсједник Шћекић је истакао огромну важност улагања у рурална подручја, као и чињеницу да је пољопривреда једна од најзначајнијих привредних грана када је ријеч о Беранама, а и цијелом сјеверном подручју наше државе. Такође, исказана је и потреба за интензивнијом и тјешњом сарадњом ресорног министарства и локалне управе. Предсједник је подвукао и битност уважавања потреба и реалних могућности пољопривредних произвођача овог подручја, уз оцјену да је и овога пута локална управа спремна на партнерски однос, а све у циљу пружања помоћи пољопривредним произвођачима и стварања могућности за бољу и квалитетнију производњу.

Представници РЦТП пројекта су говорили о начину аплицирања и о могућностима удруживања пољопривредних произвођача, као и о чињеници да поменута пољоипривредна удружења имају додатне бенефите приликом могућих аплицирања.

Такође, било је ријечи и о развоју женског предузетништва, као и о евентуалним подстицајима за младе пољопривредне произвођаче и почетнике.

На самом крају, исказана је и потреба за чешћим сусретима ове врсте како би се нашле реалне и оптималне могућности помоћи пољопривредним произвођачима у нашем граду.

Састанку су присуствовали секретар секретаријата за пољопривреду, водопривреду, туризам и заштиту животне средине Божидар Премовић, помоћник директора Агенције за инвестиције и развој дипл.инг.грађевине Милош Раичевић, савјетник за пројекте у пољопривреди Милутин Мићовић, као и пројектни координатор, Игор Јовановић, са члановима тима, мр Ритом Барјактаровић и Мајом Шкулетић.