Поводом текста објављеног у данашњем издању дневног листа Дневне новине (06.11.2018.), стране 6 и 7 рубрика Економија, а који је пренио и један број портала, под насловом „Мала хидоелектрана Миоље Поље градиће се у Беранама“, у којем између осталог стоји, цитирамо „беранска компанија Бенерго, чији је оснивач и извршни директор Радомир Михајловић, добила концесију за градњу мале хидроелектране“, саопштењем за јавност се огласио извршни директор предузећа „Бенерго“ Радомир Михајловић због нетачно пренијете информације да је поменута компанија приватна фирма, односно да је у његовом власништву, а не да је заправо ријеч о општинском предузећу, формираном Одлуком Скупштине општине Беране од 25.06.2015. године.

Због објективног информисања јавности и изношења тачних и провјерених података, директор Бенерга је упутио реаговање уредништву горе поменутог дневног листа, а које они, из њима знаних разлога нису жељели да објаве, те смо сходно томе у обавези да то учинимо овим путем.

Реаговање преносимо у цјелости:

„У данашњем броју дневног листа Дневне новине објављен је текст под насловом „Мала хидоелектрана Миоље Поље градиће се у Беранама“, у којем се, између осталог, каже да је „беранска компанија Бенерго, чији је оснивач и извршни директор Радомир Михајловић, добила концесију за градњу мале хидроелектране“. Поменуту информацију пренијели су и поједини портали.

Истинистости ради, а и због објективног информисања ваших читалаца, користим прилику да вам овим путем саопштим да поменута компанија није приватна фирма, чији сам ја власник, већ је ријеч о општинском предузећу, односно Друштву са ограниченом одговорношћу, формираном Одлуком Скупштине Општине Беране од 25.06.2015. године („Службени лист ЦГ-општински прописи“ бр. 23/15).

Иначе, поменуту информацију можете добити и простим увидом у Централни регистар Привредног суда (гдје се јасно види да је Општина стопроцентни власник), као и директним контактима са мном или неким од запослених у поменутом предузећу.

Иначе, дозволићете да изнесем и своју бојазан и страх да је ријеч о злој намјери режисера овог текста, и лош покушај да се један позитиван пројекат стави у негативан контекст и стави у исти кош са онима који покушавају уништити цјелокупни систем у овој нашој држави.

Пројекат општинског предузећа „Бенерго“ представља примјер како се води рачуна о ресурсима, и како Општина Беране валоризује ове и сличне пројекте за опште добро локалне заједнице, грађана и општине. Сложићете се да је у том правцу, Општина Беране и до сада представљала примјер успјешног, поштеног и професионалног рада и односа према друштвеним вриједностима и добрима, што ће и убудуће за нас представљати приоритет. Конкретно, када је ријеч о датом пројекту, ријеч је о радовима на градском водоводу, којим ће се вода за пиће додатно пречишћавати тако да ће наши грађани имати само двоструку корист, и ништа више.

На жалост, досадашњи политика вашег дневног листа према нашим Беранама није нам уливала наду и вјеру у објективност, тако да је данашња тендециозност и неистина само наставак те и такве политике.

Уз искрену наду у неку бољу сарадњу срдачно вас поздрављам“, стоји у реаговању
Радомира Михајловића, извршног директора ДОО „Бенерго“ Беране.