У организацији Секретаријата за пољопривреду, туризам и водопривреду, у Великој сали Општине Беране одржан је научни скуп, на коме су говорили еминетни стручњаци из области пољопривреде у региону.

Присутне је, у име Општине и своје лично име поздравио потредсједник Општине Беране Дамјан Ћулафић, који је оцијенио пољопривредну дјелатност као важан потенцијал за развој сјевера Црне Горе.

На предности  удруживања у задруге и њихов значај у пољопривреди, присутним пољопривредним произвођачима је указао представник Задружног савеза Србије, г-дин Небојша Прекић.

 О новим регистрованим сортама воћа, као и новим могућностима у њиховој примјени   говорио је др. Александар Табаковић, савјетник за регистрацију   у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије.

 Веома интересантним предавањем о јагодичастом воћу, са акцентом на гајење и технологију производње малине и боровнице, представила се др. Јасминка Миливојевић, редовни професор на кетедри за воћарство, на пољопривредном факултету у Београду.

 О паразитској болести ,,цистицеркози“ или бобичавости говеда, њеном значају откривања и заштити, говорила је др. Зорица Новаковић, из Дирекције за националне референтне лабораторије Србије.

 Трибина је била изузетно посјећена од стране заинтересованих пољопривредних произвођача, као и стручњака пољопривредне струке.

 Општина Беране ће преко свог ресорног секретаријата и у наредном периоду наставити да организује овакве и  сличне научне скупове.