Предсједник Владе Црне Горе са сарадницима боравио је у радној посјети Општини Беране.

У делегацији предсједника Владе Мила Ђукановића, били су потпредсједник Владе проф. др Петар Ивановић, министар економије др Владимир Каварић, предсједник Одбора директора Инвестиционо-развојног фонда др Зоран Вукчевић, генерални директор Директората за буџет Министарства финансија мр Никола Вукићевић, министар културе Павле Горановић и директор Дирекције јавних радова Милан Мартиновић. Са њима су о актуелним и будућим пројектима разговарали предсједник општине Драгослав Шћекић, потпредсједници Раде Кљајић и Драгутин Јоксимовић, секретар за финансије Светомир Аковић, менаџер Дарко Стојановић, директор Агенције за изградњу и развој Миро Вешовић, Директор „Бенерго“ д.о.о. Радомир Михајловић, савјетница у служби предсједника Анђела Бојовић и шеф кабинета Дубравка Јованчевић.

Руководство општине је истакло приоритетне пројекте за Беране међу којима су изградња новог центра за културу, мини хидроелектрана на извориштима водозахвата, тражење трајног рјешења за депоновање отпада, пројектовање и изградња ЦИТЕС центра и ЗОО врта, градског базена и слично. Поред планирања друштвене инфраструктуре, на састанку је говорено и о могућностима за креирање нових радних мјеста и економски развој општине.

Након састанка предсједници Владе и општине су обишли нову халу спортова која се приводи крају, као и рудник мрког угља.

У изјави за медије предсједници су истакли да постоји квалитетна и професионална  сарадња између локалне самоуправе и Владе Црне Горе по питањима од заједничког интереса.