Предсједник Општине Беране Тихомир Богавац и потпредсједник Марко Лалевић разговарали су  данас са директором Управе јавних радова Бором  Лучићем  и његовим  сарадницама.  На састанку су разматрани пројекти Општине који су кандидовани да се финансирају средствима из Капиталног буџета као и друга питања од важности за саобраћајну и другу инфраструктуру у нашој општини.

Према ријечима предсједника Богавца, за 2021. годину издвојена су мала средстава из буџета за Општину Беране, те се самим тим не могу спровести приоритетни пројекти , између осталих и пројекти који се односе на  реконструкцију саобраћајне инфраструктуре. Он је додао да су умањена средства Општини Беране и из Егализационог фонда, што додатно отежава функционисање локалне самоуправе.

Директор Управе јавних радова Боро Лучић образложио је проблеме са којима  се сама Управа суочила у текућој години, због смањених финансијских средстава у буџету државе. С тим у вези,  Општине нису добиле средства за спровођење пројеката из Капиталног буџета за 2021. годину.

Потпредсједник Лалевић,  директор Агенције за изградњу и развој Миро Вешовић, директор Водовода Вуко Тодоровић,  менаџер Општине Владимир Ђаковић  и инжењер у Агенцији за изградњу и развој Милош Раичевић на састанку представли су пројекте, а међу  њима приоритете,  које је Општина Беране предложила за финансирање из Капиталног буџета Црне Горе за 2021. и 2022. годину.

На крају састанка  Предсједник Богавац и Директор Лучић потписали су  Уговор о реализацији програма ,,17 020- Реализација путне инфраструктуре и нискоградње“ између Општине Беране и Управе за јавне радове.

На састанку су присуствовале и представнице Управе јавних радова Ана Дракић, Милица Бакић и Бојана Митрић, као и савјетница за информисање у Служби предсједника Општине Беране Ирина Зечевић.