Предсједник Скупштине  општине Беране, Горан  Киковић је организовао редовни годишњи састанак  шефова Клубова  одборника  са невладиним организацијама.

Састанку су присуствовали  замјеница шефа Клуба одборника ДФ-а Вида Ивановић, замјеник  шефа Клуба одборника СНП-а,  Борис Бућковић, одборница ДПС-а,  Споменка Ђаловић, шеф Бироа за односе са јавношћу,  Небојша Бабовић, секретарка Скупштине,  Јасмина Ђукић ,  савјетник у Служби Скупштине, Милета Шекуларац, предсједница Савјета за сарадњу локалне самоуправе и НВО,  Радосава Барјактаровић  и чланови овог  савјета,  Стојан Кукаљ  и Драгоје Рајковић.

Предсједник Скупштине је у обраћању  између осталог истакао, да се сарадња Скупштине  и невладиних организација  заснива прије свега на институту «слободне столице»,  када представници  невладиних организација могу да  учествују  на сједници Скупштине , на  начин и по поступку прописаним  Пословником.

Подсјетио је на активности невладиних организација у протеклој години и том приликом се посебно осврнуо на пројекат који је реализовала Грађанска алијанса, а то је отварање електронског портала „Одборник. ме“, путем којег грађани могу постављати питања и давати предлоге одборницима. Путем овог портала, уживо ће се  преко интернета вршити пренос сједница локалног парламента.

У протеклој години активност невладиних организација се огледала и кроз давање бројних иницијатива за доношење појединих одлука.

Предсједник Скупштине је позивао невладине организације да и убудуће  својим учешћем дају допринос у доношењу аката, као и у  креирању локалне политике.

Захвалио се невладином сектору на конструктивним предлозима и доприносу који дају у функционисању локалног Парламента.

У расправи су учествовали представница НВО „Феникс“  Фатима Међедовић – Беговић и предсједник НВО Српско историјско друштво „Никола Васојевић“, Живко Бјелановић.