Предсједник  општине Беране Драгослав Шћекић примио је данас у посјету  директора Управе полиције Веселина Вељовића са сарадницима и начелника Центра безбједности Беране, Миодрага Божовића.

Предсједник Шћекић се захвалио што су директор Управе полиције и  сарадници сматрали за потребно да разговарају  са челним људима кровне институције у Општини Беране. Предсједник је посебно подвукао чињеницу да литије, које се одржавају у нашем граду протичу у миру и слози, да мир нема цијену и да сви заједно морамо дати пуни допринос како би се грађани осјећали сигурно и безбједно. Посебно се заинтересовао за присуство припадника Противтерористичке јединице- ПТЈ у нашој Општини, уз његово искрено очекивање да буде обавијештен о њиховом присуству. Било је ријечи о интересовању грађана о формирању резервног састава полиције и лицима која га сачињавају.

Директор Управе полиције сагласан је са предсједником Шћекићем да мир нема цијену и да је одговорност на свим грађанима, а посебно носиоцима најодговорнијих функција у општини и држави. Што се тиче појачаног присуства полиције и представника ПТЈ-а, директор Вељовић је изнио став да је то урађено на основу безбједоносних процјена Управе полиције  у правцу смањења тензија, праћења безбједоносне ситуације и безбједносно интересантних лица. Такође, прихватио је очекивање предсједника Шћекића да буде обавијештен о евентуалном будућем ангажовању сличних јединица. Што се тиче формирања резервног састава полиције, директор Вељовић је истакао да таквих активности није било.

Исказан је заједнички став о неопходности заједничке сарадње када је ријеч о одржавању мира, како на територији наше општине, тако и читаве Црне Горе.

Састанку су присуствовали и потпредсједник Општине Раде Кљајић, као и савјетник у кабинету предсједника Дарко Стојановић.