Предсједник општине Беране Драгослав Шћекић, са сардницима, пред наступајуће новогодишње и божићне празнике, урпиличио је традиционални радни доручак са представницима средстава јавног информисања на којем је присутне новинаре упознао са активностима локалне управе у 2017. години.

Захваљујући се на досадашњој сарадњи, нагласио је да је оно што је планирано, када је ријеч о активностима локалне управе у претходној години, у овој години успјешно реализовано.

„Проблем који је постојао са депонијом у Рујиштима ријешен је Одлуком да се Општини Беране одобри на привремено управљање и коришћење, без накнаде, земљиште у овој катастарској општини на период од пет година уз могућност продужења. Затим, потписан је споразум са мјештанима и у току су радови на изградњи квалитетног пута према Рујиштима како би се надокнадило оно што је лоше урађено током претходних радова  од стране извођача истих“, казао је предсједник.

„Када је ријеч о капиталним инфраструктурним пројектима, радови на Универзитетском центру су завршени док су радови на новој спортској хали при крају. Недавно су завршени радови на изградњи улице Тодора Ђеда Војводића“, рекао је и објаснио да су разлози кашњења у реализацији поменутих пројеката тендерске процедуре, али и да је било опструкције са нивоа извођача радова и финансијера.

„Општина је и ове године обезбиједила бесплатне уџбенике за све ученике основних школа са подручја наше општине и на ту активност смо јако поносни и надамо се да је то већ постало традиција“, казао је Шћекић и истако да је локална управа у претходном периоду  организовала и подржала велики број културних и спортских манифестација што ће бити случај и убудуће.

На крају се предсједник Шћекић захвалио новинарима што на прави начин информишу о ситуацији у граду и на тај начин утичу на решавање одређених проблема.

Радном доручку су присуствовали представници следећих медијских кућа: Туфик Софтић и Снежана Милић (Радио Беране), Дарко Јововић (Дан), Виолета Јашовић (Побједа), Сеад Садиковић и Небојша Ракоњац (ТВ Вијести), Саша Радуновић (Портал Еспона), Мићо Секуловић (Вечерње новости) и Драган Дедовић (Радио Црне Горе).