У радној посјети Општини Беране  данас су боравили представници Министарства капиталних инвестиција, односно Лазар Миљанић, генерални директор Директората за друмски саобраћај, Бојан Радоман, начелник за друмски саобраћај и хомологацију возила и Далибор Милошевић, начелник Дирекције за инспекцијски надзор у друмском саобраћају. Са предсједником Општине Вуком Тодоровићем, потпредсједником Дамјаном Ћулафићем и њиховом сарадницима разгоравали су на тему обиљежавања привремених стајалишта за међуградски превоз.

На састанку је постигнут закључак да правно-имовински  статус Аутобуске станице у Беранама тренутно није ријешен, те је стога предочена обострана спремност за рјешавање овог проблема, у складу са законским оквирима и овлашћењима које имају Општина и Министарство. Као привремено рјешење, како су казали на састанку, је обавеза локалне управе да одреди локације за безбједан укрцај и искрцај путника који се возе на међуградским линијама.

Поред бројних питања, на сасатанку је договорена и будућа сарадња Министарства и Општине, која ће , према мишљењу саговорника бити плодотворна и успјешна.

Предсједник Тодоровић захвалио се представницима Министратсва Капиталних инвестиција на одзиву за састанак, који је резултирао да се иде у правцу рјешавања питања које се тичу несметаног регулисања  друмског саобраћаја, што ће допринијети већој безбиједности путника и грађана, што је и приоритет.

Састанку су присуствовали и секретар Секретаријата за комунално- стамбене послове, саобраћај и заштиту животне средине Милош Кастратовић и секретар Секретаријата за инспекцијске послове Драган Зечевић са сарадницима.