Директор Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Црне Горе Ранко Алигрудић, са помоћником директора Миланом Којичићем,  боравио је данас у радној посјети Беранама. Са предсједником  Општине Беране Вуком Тодоровићем, потпредсједником  Дамјаном Ћулафићем и менаџером Општине Марком Лалевићем  разговарали су о израдњи зграде за пензионере у Беранама.

Како је од стране домаћина предочено на састанку, Општина је Детаљним урбанистичким планом одредила локацију за изградњу зграде за пензионере, те ће земљиште и накнада за комунално опремање бити учешће локалне самоуправе за реализацију овог великог пројекта. Они су нагласили да ће поред наведеног, локaлна самоуправа прижити и сву додатну расположиву помоћ, како би се овај пројекат на обострано задовољство реализовао у цијелости.

Директор Алигрудић је изразио задовољство могућношћу да ускоро почне реализација пројекта, партнерским односом ресорног Министарства,  Фонда ПИО и Општине Беране.

Састанку је присуствовала и директорица филијале Фонда ПИО у Беранама, Милка Пековић као и шефица Бироа за односе са јавношћу Општине Беране, Ирина Зечевић.