Министарство пољопривреде и руралног развоја – Директорат за ИПАРД плаћања јуче је у великој сали СО Беране организовало радионицу за пољопривредне произвођаче који су потиписали уговоре о додјели средстава бесповратне (грант) подршке у оквиру ИПАРД like 1 пројекта.

Циљ радионице је био упознавање пољопривредних произвођача са процедурама набавке уговорених ставки, као и са неопходном документацијом за подношење захтјева за исплату, како би успјешно реализовали своју инвестицију и добили уговорену бесповратну подршку.

Радионицу су водили представници Директората за ИПАРД плаћања Министарства пољопривреде и руралног развоја задужени за преглед захтјева за плаћање. Радионици су присуствовали и представници Савјетодавних служби који ће пољопривредним произвођачима, односно потписницима уговора помагати приликом припреме потребне документације за подношење захтјева за исплату.

Учешће на овој радионици испред Општине Беране узели су Ранко Шћекић, секретар Секретаријата за пољопривреду, туризам, водопривреду и заштиту животне средине, и Милутин Мићовић, пројект менаџер за пољопривреду.

ИПАРД like 1 пројекат се реализује кроз ЕУ/ИПА пројекат изградње институција у пољопривреди и руралном развоју у Црној Гори, који је финансиран од стране Европске уније, а кофинансиран од стране Владе Црне Горе.

http://www.minpolj.gov.me/vijesti/153303/Obavjestenje-Radionice-za-potpisnike-ugovora-o-dodjeli-podrske-kroz-IPARD-like-1.html