Канцеларија за младе је у сарадњи са ОШ „Вук Караџић“ започела са одржавањем радионица на тему „Превенција злоупотребе дрога“ кроз едукативну друштвену игру „Фактикс“.

„Фактикс“ се састоји од карата са ставовима о злоупотребама дрога, и дјеца на тај начин могу да сазнају нове чињенице о овом социјалном проблему. Затим је настављено са одржавањем још двије радионице у истој школи, а следеће недеље се наставља реализација планираних активности са поменутом школом и ОШ „Вукашин Радуновић“.

Кроз рад са циљном групом, коју чине ученици/е деветог разреда који су се кроз предмет Здрави стилови живот претходне школске године упознали са проблематиком злоупотребе наркотика, савјетница за младе Маријета Мојашевић покушава да утиче да се њихово познавање штетности дрога продуби и да кроз практичне примјере запамте што више чињеница о истом.

„Позитивно сам изненађена чињеницом колико већ знају о датом проблему и његовој штетности, али и колико су научили кроз досадашње радионице. Интересовање варира од групе до групе, али је видљиво да је употреба ове друштвене игре у едукативне сврхе сјајан начин да заинтересујемо ову дјецу да што више науче о датом проблему, како сјутра не би били жртве истог“, казала је Мојашевићева.