Гондола која ће повезивати Јеловицу са скијалиштем Колашин 1600 биће сасвим нови туристички производ, не само за Црну Гору, већ и за регион, казао је директор ТО Беране Иван Радевић. Он је истакао да су Беранама потребни нови смјештајни капацитети, будући да је прошле године тај град посјетило преко 12 хиљада туриста. У емисији “Добро јутро Црна Горо” казао је да се ради на пројектној документацији за изградњу хотела.

Пут Колашин Лубнице много ће значити грађанима Берана, казао је Радевић, а изградња гондоле на Јеловици требало би да почне 2023. године.

“Морам напоменути да смо од министарства економског развоја добили новац за изградњу пројектне документације за 180.000 еура вриједну гондолу на Јеловици, а самим тим Беране ће у зимском периоду моћи да понуди и скијање. Налазимо се само 24 километра од скијалишта Колашин 1600. Са том гондолом добили бисмо преко 120 километара скијашких стаза и сасвим нови туристички производ”, казао је он.

Радевић каже да је положај Берана изузетно повољан за активни одмор. Тако су атрактивни хајкинг, бајкинг, параглајдинг, кајакнг. У пољедње вријеме највећу пажњу заврјеђују кајакинг и рафтинг.

Он је напоменуо да ће се ове године, поред традуиционалних манифестација, ове године ће се поново одржати и Монте-Адриа авио регата.

“Радимо на пројектној документацији за један цикло хотел. Ради се адаптација планинарског дома Суво до гдје ћемо добити одређене смјештајне капацитете. Надамо се да ће будући инвеститори препознати значај Берана”, казао је он.

Извор: РТЦГ