МИНИСТАР САОБРАЋАЈА  И ПРЕДСЈЕДНИК ОПШТИНЕ:  ПУТ БЕРАНЕ – ЛУБНИЦЕ ГОТОВ ДО 1. ОКТОБРА

Министар саобраћаја Иван Брајовић и предсједник општине Драгослав Шћекића са сарадницима обишли су  данас завршне радове на путу Беране –Лубнице.  Радови на овој дионици пута Беране – Колашин у дужини од 10,3 километара, укупне вриједности 6,5 милиона евра ће бити завршени до 1. октобра ове године. У току су радови на постављању сигнализације, заштитне мреже и ограда на мостовима. Радови се изводе по европскм стандардима и у планираним роковима.

Министар Брајовић је изјавио да се ради о значајном путу који ће скратити пут од Берана до Колашина за  40 км и што ће квалитетније повезати и омогућити доступнијим простор Бјеласице и Комова.

Министар је најавио почетак изградње друге дионице пута од Лубница до Језерина, а радови би извјесно могли да почну на прољеће 2016.  Истакао је да радови на унапређењу магистралних путева неће успорити изградњу ауто-пута, која иде својим током.

Предсједник Шћекић је изјавио да је посебно задовољан квалитетом радова и професионалним односом извођача радова. Навео је да се ради о значајном магистралном правцу, не само за Беране и сјевер, него и за Црну Гору,  који ће боље  повезати сеоска подручја са Беранама, али и  читав сјевер Црне Горе са централним и јужним регионом.

Усклопу изградње пута извршено у договору са локалном управом је извршено измјештање и проширење капацитета локалног водовода, што је значајно унапиједило систем водосадбијевања у Беранама.   У наставку радова на дионици Лубнице- Језерине биће изграђена  и два значајна објекта, тунел Врањак  дугачак скоро 3 км и мост дужине 150 м.