У МЗ Виницка данас је пуштена у рад једна од првих аутоматских хлоринаторских станица на сеоском подручју у Црној Гори. Реализацијом овог пројекта дугорочно је ријешена безбједност воде, односно кавлитетно снабдијевање истом мјештана Виницке.

Предсједник општине Драгослав Шћекић је истакао да је овај пројекат значајан ако се има у виду чињеница да градски водовод још увијек нема поменуту станицу. Ово је дио великог пројекта реконструкције станица за трансфер воде чиме ће се побољшати водоснабдијевање наше општине, казао је Шћекић. Исказао је задовољство што је пројекат реализован заједничком срадњом Општине, ресорног министарства и Савјета МЗ Виницка, а и подвукао је да ће локална управа настави да улаже у инфраструктурне пројекте а све у циљу обезбјеђивања што бољих услова за живот наших грађана.

Према ријечима Новице Лаиновића, предсједника мјесне заједнице Виницка, овај аутоматски апарат који хлорише воду предвиђен је за 250 домаћинстава која користе воду за пиће на овом подручју. У наставку је казао да су уложена значајна средства за побољшање квалитета воде и навео да је заједничким радом мјештана и Савјета мјесне заједнице, уз финансијску подршку Општине Беране и Министарства попљопривреде и руралног развоја, пројекат успјешно реализован.

Вриједност овог пројекта износи више од 10.000 евра. Министарство пољопривреде, водопривреде и руралног развоја обезбиједило је средства у износу од 6.000 евра на име набавке ручног система за хлорисање воде, а Општина Беране је урадила пројекат хлоринаторске станице, пројекат електро-инсталације и прикључка на електро мрежу (Агенција уа изградњу и развој), довод електричне енергије до хлоринаторске станице у сарадњи са Електропривредом Никшић – пословница Беране и набавку остале опреме и материјала са флашом за хлорисање.