Први пут у Беранама уприличено је дијељење Георгијевских ленти које симболизују Дан побједе над фашизмом.

текст

„У недељи која претходи обиљежавању 9. маја Дана побједе, лента се могла видјети у већини европских градова, на улицама Њујорка, па и у градовима широм региона“, саопштили су организатори.

У име амбасаде Руске федерације у Црној Гори, као једног од организатора, овом догађају у нашем граду присуствовали су Александар Белченко, први секретар, и Сергеј Сидоренко, трећи секретар амбасаде.

Господин Белченко је уједно и представник медијске агенције „Русија севдоња“ која је покренула поменуту акцију током које се грађанима дијели симбол побједе. Учешће у организацији су узели и представници локалне Организације бораца НОР-а од 1941. до 1945. године, предсједник Петар Лабудовић и секретарка Словенка Ивановић.

текст

Својим присуством подршку су пружили предсједник  СО Беране Новица Обрадовић, директор Службе заштите и спашавања Тихомир Богавац, као и савјетници; Јасмина Ђукић и Дарко Стојановић.

текст

Присутни су били и чланови мото клуба „Соколови“, борачких удружења, као и велики број грађана.

текст

Подсјећамо, Георгијевска, црно наранџаста лента, симбол је побједе над фашизмом, обиљежје храбрости, витешства, врлине и побједе. На истоку Украјине и на Криму она симболизује отпор и представља напрепознатљивији амблем Дана побједе.

текст
текст
текст