Током викенда у Беранама је одржан Први Међународни меморијални турнир Никица-Кели Вујадиновић- Беране Опен 2022 који је, у организацији СТК,, Будим“ , окупио велики број учесника, спортиста, суграђана и гостију. У име Општине Беране на отварању турнира, присутне је поздравио потпредсједник Општине Дамјан Ћулафић. ,,Захвалност дугујемо, прије свега, породици Никице-Келија Вујадиновића, што су дошли на идеју да на овако свечан начин сачувају успомену на свог оца, што су Општини Беране пружили прилику да учествује у организацији Меморијала, као и што су наставили да, Келијевим путем, развијају спорт и културу у Беранама“, казао је потпредсједник.

,,Кели је био човјек који је дао неизмјеран допринос развоју спорта, превасходно стоног тениса, не само у Беранама и Црној Гори, већ и у широј друштвеној заједници, али његов рад није био фокусиран само на спорт, већ и на културу. У том смислу нас је све задужио да ове године организујемо Први меморијални турнир који носи његово име. Младим стонотенисерима он треба да буде спортски узор, јер није мало дјело ако заслужи да се о њему прича годинама или деценијама које долазе, и ако је нечије име вриједно толико да окупи на стотине спортиста, како се то десило ове године у Беранама“, истакао је Ћулафић и програсио Турнир отвореним.

Турнир, који је био подијељен у два такмичарска дана, окупио је велики број стонотенисера из земље и сусједства. У суботу, 17.септембра, истакли су се најбољи у млађим категоријама, такмичари узраста 2003.-2011., док су се у недељу такмичили жене у мушкарци у апослутној категорији, као и ветерани (40-70+).

Како је казао потпредсједник Ћулафић, локална управа ће пружити напоре да Меморијални турнир прерасте у традицију беранског и црногорског спорта.