У препуној сали Центра за културу Беране одржан је јуче у вечерњим часовима први концерт Градског хора. Концерт , који је са разноликим репертоаром предводила професорица Ивана Пантовић, завршна је тачка дугачког пута који броји сате и дане вјежбе и усавштавања, али уједно и подстрек за даљи рад. Организатор концерта је Општина Беране, односно Секретаријат за спорт, културу, младе и сарадњу са НВО и Центар за културу Беране. Концерту је присуствовао потпредсједник Општине Дарко Стојановић са сарадницима.

Градски хор основала је Општина Беране у циљу његовања богате музичке културе беранског краја.  Оформљен је 2020.године. Почетнички ентузијазам хора омела је пандемија вируса Корона, те су пробе на самом почетку биле ријетке због строгих епидемиолошких мјера, страха и неизвјесности. Хор тренутно  броји 22 члана. На концерту су наступали: Нино Бојовић, Слободанка Боричић, Катарина Осмајлић, Адела Грубић, Драгана Барјактаровић, Жељка Пантовић, Јелена Спалевић, Душица Кнежевић, Маја Јокић, Оливера Драшковић, Марија Иритано, Милица Нововић, Ања Боричић,Марија Бабовић, Сара Јоксимовић, Данојла Поповић,Јована Рајковић, док су  Влајко Лабудовић, Хана Међедовић, Тамара Бубања, Марија Отовић, Марина Малезић и Анђела Дабетић, били спријечени да буду на синошњем догађају.

Дио репертоара су биле нумере: Иванграде, Чобанине, Кад Ходаш, Адио, Цесарица и друге. Нумера Назад, назад Калино Моме у извођењу беранског  хора  изазвала је одушевљење публике која је награђена вишеминутним аплаузом.

Гости концерта били су  Станија Лабудовић, вокална група Горске очи под вођством Иване Пантовић, Милица Миловић, Мирјана Нововић и Лука Ђачић. Програм је водила Ирина Зечевић.