Првак Европе Ема Рамусовић на пријему у Општини

Јуче је на позив Предсједника општине, организован пријем за нашу младу суграђанку, Ему Рамусовић, рукометашицу, која је дио побједничког тима – ЖРК Будућности, двоструког првака Европе. Учешћем у финалу Лиге шампиона, Ема је са својим саиграчицама савладала екипу норвешког Ларвика и тако по други пут донијела европску круну у Подгорицу.
Ема је своју каријеру започела у родним Беранама и својом упорношћу, трудом и вјером постала једна од најпознатијих рукометашица Црне Горе, а самим тим и понос нашег града.
Пријему су поред предсједника општине, г-дина Драгослава Шћекића присуствовали: Секретар Секретаријата за спорт, културу, младе и сарадњу са НВО- Зоран Јојић, савјетница у поменутом Секретаријату – Анђела Бојовић и новинари из Берана.
Састанак је отворио Предсједник општине који је пожелио добродошлицу Еми и изразио велико задовољство и захвалност на њеном ангажовању, труду и великом доприносу за наш град.
,, Допринос је био у пуној снази“ истакао је предсједник Шћекић.
„Емин спортски дух, борбеност, упорност и вјера а самим тим и постизање успјеха је веома значајно за нас и нашу средину“, изјавио је предсједник. Играјући на мјесту пивота, постигла је огроман успјех и крунисала свој град, показала какав је спортски дух града, каква је наша традиција и својим примјером оставила јак утисак на будуће генерације.
Ема се захвалила на позиву и изнијела своје утиске и виђења на побједнички тренутак и саму славу. Навела је да је срећна што је дио такве екипе и што је и свој град учинила поносним. Спремале су се много и уложиле доста труда, а нарочито је за њихов успјех заслужан тренер Драган Аџић и стручни штаб који је веома јак и који су их мотивисали и подстицали да што боље изнесу сва такмичења и постану прваци Европе.
,,За успјех се ваља изборити.“ –казала је Ема.
Предсједник и Секретар Секретаријата за спорт, културу, младе и сарадњу са НВО су овим путем упутили честитке осталим рукометашицама ,,Будућности“ и тренеру Аџићу, и истакли да ће у будућности бити велика подршка не само нашој суграђанки већ и цијелом њеном тиму.
У знак захвалности на њен успјех који је крунисао наш град и учинио га препознатљивим, Предсједник општине је Еми уручио скроман поклон.
Општина ће се и у будућности залагати за напредак, развој клубова и њихових играча, подстицати најбоље и давати им огромну моралну подршку.