Наш град наредна два дана, 27. и 28. јула, ће богатим програмом обиљежити велики јубилеј – 100 година од оснивања Фудбалског клуба “Беране”. Организатор овог великог јубилеја је Општина Беране.


Данас у 16 часова на Градском стадиону биће одиграна предутакмица између петлића и пионира ФК “Беране”. Сат касније састаће се првотимци ФК “Беране” и Фудбалска репрезентација У-19 Црне Горе док ће се програм првог дана завршити утакмицом ветерана Берана и ветерана из побратимског града Савино Село, у 18 часова и 30 минута.

Другог дана, односно сјутра у 16 часова и 30 минута, биће организован обилазак комплекса Градског стадиона и свечано отварање изложбено-музејског простора. Простор је оплемењен са преко 200  фотографија бројних генерација које су носиле дрес ФК “Беране” у периоду за нама. Очекује се долазак великог броја званица међу којима и предсједника Фудбалског савеза Црне Горе Дејана Савићевића.

Свечаном академијом, која ће бити одржана у Центру за културу, са почетком у 18 часова, биће завршено обиљежавање овог значајног јубилеја.

Фудбалски клуб “Беране” основан је 1920. године и један је од најстаријих фудбалских клубова у држави и региону. Овај велики датум се због пандемије коронавируса, која је почела у марту 2020. године, обиљежава са три године закашњења.