У Беранама је у оквиру манифестације „Беранско културно љето“ у Центру за културу промовисана књига карикатура познатог карикатуристе Горана Шћекића под називом „Овце“. Посјетиоци су имали прилику да погледају мултимедијалну презентацију око триста Шћекићевих карикатура.
Према ријечима др Драгана Копривице Шћекић је показао да је карикатура универзални језик лако разумљив и да се вриједност Горанових карикатура огледа и у томе да оне не носе мржњу и нетрпељивост. Аутор има свој специфичан хуманистички угао који говори да се човјек смијехом мора узвисити изнад стварности. Смијех представља тријумф, побједу над свим животним проблемима и невољама, истакао је Копривица.
Књижевник и издавач Радомир Уљаревић је рекао да Шћекић стражари над друштвеним промјенама и мора да их региструје у секунди. Иронијске реминесценције на друштвено уређење, на власт, оно што би као проста пародија могло бити плитко и што би могло бити кич, Горанове карикатуре изводе до нивоа умјетничког доживљаја, истакао је он.
Захваљујући се домаћинима у његовим родним Беранама, аутор је казао да се осјећа срећним што његове карикатуре изазивају смијех код људи различитих убјеђења и опредјељења.
Шћекић је рођен у Цвљевинама код Берана. Карикатуром се бави од 1992. године и највише објављује у независном дневнику Дан. До данас је објавио преко десет хиљада карикатура. Бави се и стрипом. Добитник је признања Удружења новинара Црне Горе. Живи и ради у Подгорици.