У  сали Центра за културу промовисана је књига Конмена Вујадиновића „Беране мој град“- Монографија Берана 1912-2012. Промоцији су присустрвовали представници локалне управе, културни радници, умјетници, спортисти као и многобројни поштоваоци пишчевог лика и дјела.

Испред локалне управе присутне је поздравио секретар Секретаријата за спорт, културу, младе и сарадњу са НВО Зоран Јојић и подијелио задовољство што му је припала част да говори на промоцији Вујадиновићеве монографије, која представља лични, историјски и вриједносни приказ Берана, која говори о људима, породицама и кумовима, о  временима и  догађајима.

„Такав приступ и  присутност  Берана, све  вријеме  прожима сваку од  220 страница и преко 300  фотографија  којима  нас Комнен враћа у вријеме када  су, прије свега Беране чинили људи,  а сва  временска  догађања  само су  брусили  и до  сржи утискивали у нама његову љепоту“- казао је Јојић.

На промоцији књиге говорили су и рецензенти Весна Нововић и Слободан Вуковић, који су истакли да писац са пуно љубави у својој књизи говори о свом граду, животу у њему, о прошлости, култури, успоменама и људима, о чему сведоче и фотографије које су у аманет остављене за будућа покољења.

Програм је водила Горица Ћулафић, која је, читајући дјелове из Вујадиновићеве монографије, пробудила бројне успомене и сјећања на Беране некад, беранске спортисте, занатлије, умјетнике, фолклорне и пјевачке ансамбле.

Комнен Вујадиновић се на крају захвалио организатору, екипи која је радила на књизи, као и присутнима који су у великом броју дошли на промоцију његове књиге.

Организатор промоције књиге „Беране мој град“  је Центар за културу.