Промоција књиге ,,Траговима живота“, аутора Гојка Кнежевића биће одржана у петак, 25.новембар 2022. године, у галерији Полимског музеја, са почетком у 18 часова, у организацији Секретаријата за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО и ЈУ Полимски музеј. Поред аутора, на промоцији ће говорити проф. др Мирослав Додеровић, географ, мр Иван Радуловић, историчар, Дамјан Ћулафић, потпредсједник Општине Беране, Виолета Фолић, директорица Полимског музеја.

Гојко Кнежевић рођен је 18. септембра 1952. године у Велици под Чакором. Основну школу завршио је у Мурини, Гимназију у Пећи, а Педагошку академију – Одсјек за руски језик и књижевност у Никшићу. Новинарством се бави од студентских дана – од 1975. године, када је први текст објавио у првом броју „Универзитетске ријечи“, као члан Издавачког савјета тог гласила Универзитета Црне Горе. Објављивао је и у многим другим дневним листовима и недељницима (,,Побједа“, ,,Овдје“, ,, Стварање“ и др.), више од 20 хиљада текстова разног жанра – од флеш вијести и информације до сложених тема, интервјуа и репортажа. Писао о људима разних занимања и свих националних, вјерских и политичких увјерења.  

Добитник је Прве награде за 2002. годину и Награде за животно дјело Удружења новинара Црне Горе (2013). Живи, са породицом, у Никшићу и Велици.

Модератор на промоцији ће бити Јелена Бојовић.