Промоција књиге ,,Полог поезије“, аутора Петра Рмуша биће одржана у понедељак, 12.децембра 2022. године, у Галерији ,,Никола и Угљеша Поповић“, са почетком у 18:00 часова. На промоцији ће говорити Дарко Јововић, књижевник и новинар, Новица Ђурић, пјесник, писац и новинар, Дамјан Ћулафић, потпредсједник Општине Беране, Емило Лабудовић, директор Српске куће у Подгорици.  

 Петар Рмуш, рођен је у Шекулару, 1953. године. Основно образовање завршио је у свом крају, а Гимназију у Беранама. Студирао је Југословенску књижевност и српски језик. Био је професор у школи ,, Вукадин Вукадиновић“, из које је извео више од тридесет генерација. Објавио је више књижевних и језичких радова. Свијету поезије подарио је збирке пјесама : ,, Завјет пјесми“ , ,,Трагање и трајање“ , ,,Сунчана кандила“ , ,, Судбинска сјечива“ , ,, До бескрајан“ и друге. Својим стиховима је афирмисао културне и духовне манифестације у поткомском ободу, као и манифестацију ,, Дани српске духовности“. Од државне библиотеке Русије, у чији су радни фонд укључене његове књиге поезије, добио је јавну захвалност. Добитник је прве награде на књижевном конкурску ,, Васкрсење не бива без смрти“.  Био је активан учесник друштвеног живота свог краја, као и народни одборник Скупштине општине Беране.

  Иза Рмуша остало је десетак збирки поезије, бројни есеји, записи, критички осврти, научни радови, коментари, као и мноштво колумни, од којих је неке, годинама, у континуитету, објављивао и у Дневном листу ,,Дан”. Умро је у јулу, 2022. године.