У организацији Центра за културу, синоћ је у Народној библиотеци „Др Радован Лалић“ промовисана књига „Од Крчева до Катовица“ аутора Милоша Барјактаровића, дугогодишњег друштвено – политичког радника из Берана.

Барјактаровић  је први  дипломирани политиколог у Црној Гори. Свој радни вијек провео је у просвети, друштвеним дјелатностима, привреди, политици и унутрашњим пословима. Сада своје пензионерске дане проводи у родном Петњику.

О животом путу Барјактаревића,  говорили су Дамјан Ћулафић, секретар Секретаријата за спорт, културу, младе и сарадњу са НВО Општине Беране, Дарко Јововић, књижевник и новинар и Милун Петрић, просветни радник у пензији и сам аутор. Водитељка програма била је Горица Ћулафић, уредница културно – умјетничких програма у Центру за културу.

Како је речено на промоцији, књига „Од Крчева до Катовица“ је аутобоиграфско  дјело које представља драгоцјен дневник о једном времену и животу човјека који је, крстарећи од Крчева, планине изнад сeла Петњик,  до Катовица у Пољској и бројних земаља и градова, иза себе оставио свијетле трагове и утабане стазе поплочане узвишеним идеалима и надом да ће за истинског човјека бити мјеста под овом небеском капом. 

Свијим наступом на виолинама, вече су уљепшали Антонија Добрашиновић и Илија Пешић, ученици Школе за основно музичко образовање из Берана.