Секретаријат за пољопривреду, туризам и водопривреду  приредио је пријем у Малој сали СО, за најбоље пољопривредне произвођаче у 2022. години. Поред службеника Секретаријата на челу са секретаром Божом Премовићем, свечаном уручењу плакета присуствовали су предсједник Општине, потпредсједници и предсједник Скупштине општине Беране.

Том приликом је Секретар Божо Премовић  одао је признање присутнима на постигним резултатима у области пољопривреде у 2022.години, са жељом да број пољопривредних произвођача из године у годину расте. Такође нагласио је значај едукације пољопривредника што се тиче техника у раду, а у складу са европским и свјетским стандардима. Како је казао,  и у 2023. години нада се доброј сарадњи између локлане управе и пољопривредних произвођача са територије наше општине, а с тим у вези позвао је све пољопривредне произвођаче да дођу у Секретаријат и предложе које би то мјере у општинском Агробуџету биле њима од највише користи. Општински Агробуџет за 2022. годину је износио 150.000 € и реализован је у потпуности, а у наредној години Општински буџет ће бити увећан на 230 000 €, с надом   да ће се реализовати у цјелокупном износу.

Присутнима су се у име општине Беране обратио и предсједник Општине Вуко Тодоровић, одржао пригодан говор и честитао предстојеће новогодишње и божићне празнике. Предсједник комисије дипл.инг. пољопривреде Александар Голубовић такође се пригодним ријечима обратио присутнима и објаснио сврху и значај додјеле ових признања, која су традиција у општини Беране и сваке године се додјељују најбољима за производњу коју су остварили у претходној години у десет категорија.

За најбољег из области сточарства на територији општине Беране изабран је Радан Божовић из села Главаца, из области воћарства изабран је Веселин Бубања из села Бубање. Што се тиче ратарства најуспјешнији је Бојан Барјактаровић из Петњика , а из повртарства изабрана је Снежана Ћоровић  из Штитара, Бранислав Бракочевић из Шекулара проглашен је за најуспјешнијег пчелара, док је у пластеничкој производњи проглашен  Драган Шћекић из Штитара. За угледног произвођача у категорији производње бобичастог воћа изабран је Милета Божовић из Лужца.

Комисија је ове године за постигнуте резултате у органској производњи изабрала  Новицу Ралевића из Црљевина.

Као и претходних година Секретаријат за пољопривреду, туризам и водопривреду додјељује плакете, за угледно пољопривредно газдинство гдје је  изабран Михаило Остојић из села Виницка,за угледно сеоско домаћинство из области руралног туризма је изабрано домаћинство Николе Пешића из села Лужац за сеоско домаћинство „Пешића рупа“.