Продужен рок Конкурса за расподјелу средстава спортским организацијама

Конкурс за расподјелу средстава из Буџета Општине Беране за 2015. годину, за финансирање спортских организација продужен је до 12. јуна, саопштено је на конференцији за медије у просторијама општине.

Зоран Јојић, секретар Секретаријата за спорт, културу, младе и сарадњу са НВО Oпштине Беране, који је уједно и предсједник Комисије за расподјелу средстава, подсјетио је да је Конкурс објављен још осмог маја, као и да је трајао до 25. истог мјесеца, када је био и последњи дан за достављање апликација од стране заинтересованих спортских клубова.

„У предвиђеном року стигло је 26 пријава спортских организација, од чега је само шест задовољавало услове Конкурса, док су остале поднијеле неисправну документацију. По истеку предвиђеног рока пристигле су још три пријаве од којих је само једна била потпуна. Како је ријеч о малом броју клубова који су испунили услове Конкурса, а узимајући у обзир и чињеницу да велики број дјеце тренира у истим, одлучили смо да продужимо рок до 12. јуна“, казао је Јојић и додао да пријаве оних спортских колектива које не буду испуњавале критеријуме из Конкурса неће бити ни разматране.

Он је истакао да ће сви спортски клубови чија документација није била комплетна током првог пријављивања бити контактирани како би отколонили недостаке у својим пријавама и на тај начин испунили услове предвиђене Конкурсом.

Поред Јојића, конференцији су присуствовали још два члана Комисије и то Горан Зоњић, директор ДОО „Спортски центар“, као и Миодраг Лутовац савјетник у ресорном Секретаријату.