Додјела награда најбољим учесницима традиционалног, петог по реду, Новогодишњег школског спортског турнира, урпиличена је данас у великој сали Општине.

Подсјетимо, под покровитељством Општине Беране, а у организацији Секретаријата за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО, у периоду од 4. до 8. децембра одржан је спортски турнир за ученике основних и средњих школа.

Такмичења су организована у малом фудбалу, кошарци, стрељаштву и шаху. Надметања у малом фудбалу и кошарци одржана су у новој Хали спортова, стријелци су се такмичили у стрељани Доње Луге, а шах је игран у просторијама шаховнских клубова „Беране“ и „Гамбит“.

Секретар за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО, Горан Фолић, истакао је да ће Општина Беране и ресорни секретаријат и убудуће чинити све да помогну и унаприједе активности које се односе на промоцију школског спорта, односно да ће подржавати оваква и слична такмичења.

„Дугујемо велику захвалност учесницима турнира, ученицима основних и средњих школа, који су својим играма, кроз фер плеј као важан и неодвојив дио спорта, показали како се на прави начин предстваља своја школа. Свакако морамо споменути и њихове професоре физичког васпитања који су се одлично снашлли у улози тренера, као и директоре школа који су пружили пуну подршку када је ријеч о учествовању њихгових представника“, казао је Фолић.

На петом Новогодишњем школском спортском турниру, у такмичењу у малом фудбалу прво мјесто припало је основној школи “Радомир Митровић”, друга је била ОШ “Вук Караџић”, док су трећи били ученици ОШ “Вукашин Радуновић”. Награда за фер плеј припала је ученицима ОШ “Полица”.

Код средњошколаца, у малом фудбалу, најбоља је била екипа Средње стручне школе, друго мјесто заузела је Средња медицинска школа “Др Бранко Зоговић”, док је трећепласирана била Средња стручна школа “Вукадин Вукадиновић”.

На турниру основаца у кошарци најбољи је био тим ОШ “Вук Караџић”, друго мјесто припало је ученицима ОШ “Радомир Митровић”, а треће екипи ОШ “Вукашин Радуновић”.

Најбољи у кошарци код средњих школа, били су ученици Гимназије “Панто Малишић”, другопласирана је екипа Средње медицинске школе “Др Бранко Зоговић”, док је треће мјесто припало Средњој стручној школи.

На шаховском турниру за основце, прво мјесто су освојили ученици ОШ „Радомир Митровић“, друго мјесто су заузели ученици ОШ „Лубнице“ а треће ОШ „Доња Ржаница“.

Код стријелаца екипно су најбољи били ученици ОШ „Радомир Митровић“, друго мјесто припало је ОШ „Вук Караџић“ а треће ОШ „Вукашин Радуновић“.

Појединачно, у мушкој конкуренцији, најбољи је био Тадија Ралевић из ОШ „Радомир Митровић“, а други Јован Башић из исте школе. Треће мјесто заузео је Андреј Стефановић из ОШ „Вукашин Радуновић“.

Код дјевојчица најбоља је била Мина Балевић из ОШ „Вукашин Радуновић“, а друго и треће мјесто су заузеле ученице ОШ „Вук Караџић“, Ремка Рамусовић и Магдалена Булајић.

Диплома за допринос у организацији школских такмичења уручена је директору Спортског центра Горану Зоњићу.

За постигнуте резултате на новогодишњем турниру, првопласиране екипе награђене су пехаром и дипломом, док су за друго и треће мјесто уручене дипломе. Награде најбољима уручили су ресорни секретар за спорт Горан Фолић, потпредсједник општине Марко Лалевић, савјетник предсједника Зоран Јојић и директор Спортског центра Горан Зоњић.