„Овом приликом се захваљујемо мјештанима на разумијевању и стрпљењу из разлога што су због промјене режима саобраћаја, за вријеме извођења радова, принуђени да користе алтернативне путне правце. Уједно истичемо да се санацијом овог пута решава вишегодишњи проблем и на тај начин се значајно повећава квалитет функционисања становника из овог дијела наше општине“, изјавио је након обиласка радова предсједник општине Драгослав Шћекић, на чију иницијативу ће на предвиђених око 600 метара пута бити урађено додатних 210 метара.

tekst

Радови на асфалтирању на дионици локалног пута Скакавац – Црвљевине – Штитари – Брзава, на локацији мљекара – Ћоровићи, у дужини од око 810 метара, приводе се крају.

Овим поводом, Штитаре су посјетили предсједник Шћекић и потпредсједник општине Раде Кљајић, који су у присуству предсједника мјесне заједнице Штитари, Радојице Ћоровића, обишли радове и разговарали са мјештанима о даљим потребама овог мјеста.

tekst

Укупна вриједност поменутих радова је око 48.000 евра, од чега је Дирекција јавних радова обезбиједила 31.000, а Општина Беране и Агенција 17.000 евра. Поменутих 210 метара није обухваћено овим износом.

Мјештани истичу да им асфалтирање пута много помаже и значи.

„Ово ће нам сигурно пуно значити. Села треба одржавати, како би људи остали овдје, како би лакше живјели, то је веома битно“, казали су они.

tekst