Принц Никола Петровић Његош боравио је у радној посјети општини Беране. Фондација ,,Петровић Његош” донирала је Спомен кући војводе Гавра Вуковића, ЈПУ ,,Радмила Недић“ и Дневном центру за дјецу и омладину са сметњама и тешкоћама у развоју новчана средства у износу од хиљаду евра, по установи.
У разговору са предсједником Драгославом Шћекићем принц Петровић говорио је о пројектима које Фондација спроводи у Црној Гори. Поред еколошких тема, помоћи дјеци са сметњама и тешкоћама у развоју, предмет интересовања Фондације је и културно наслеђе.
Предсједник Шћекић се захвалио на вриједним донацијама и исказао увјерење да ће се партнерство са Фондацијом тек интензивирати. Говорећи о укупној ситуацији у Беранама, пројектима који су реализовани као и плановима за предстојећи период, између осталог, казао је: ,,Покушавамо направити солидаран и реалан однос како би помоћ била пружена онима којима је неопходна. У активностима стварања нове вриједности, на свим нивоима, посебну пажњу усмјеравамо на културу и образовање и томе у прилог говори низ мјера којима смо наградили најбоље ученике, такмичаре, куповина уџбеника за ђаке прваке и друге иницијативе које смо покренули”.
На састанку са предсједником Шћекићем, потпредсједницима др Зораном Марсенићем, Радем Кљајићем и Драгутином Јоксимовићем, руководиоцем Службе предсједника Дубравком Јованчевић о раду Фондације говорио је и члан Стручног савјета др Бранислав Радуловић и Генерална секретарка Милица Перишић.
Представници Фондације ,,Петровић Његош” састали су се и са предсједником Скупштине општине Беране, Гораном Киковићем и предсједницима одборничких клубова. Принц Петровић са сарадницима обишао је Спомен кућу војводе Гавра Вуковића и разговарао са директорицом Центра за културу Слободанком Ивановић и ЈПУ ,,Радмила Недић“. Дјеца и особље вртића приредили су пригодан програм поводом посјете принца Петровића.
Након разговора са директором Јовом Коматином делегација је боравила у Дневном центру за дјецу и омладину са сметњама и тешкоћама у развоју. Директор ове установе Милош Бракочевић у пригодном обраћању захвалио се на донацији, док су дјеца уручила захвалницу и поклон који су сами израдили. Представницима Центра предложене су идеје за уређење дворишта ове установе и адекватни програми за дјецу.
На Јеловици је организован ручак у част Принца и његових сарадника којем су присуствовали представници Општине и директори установа.