„Васојевићи, највеће српско племе – Немањића сој“ документарни филм са поднасловом „Природне и духовне љепоте“, премијерно је приказан у беранском Центру за културу.

Филм је настао по идеји проф.др Милије Зечевића, а рађен је по мотивима из књиге „Племе Васојевића“ др Радослава Јагоша Вешовића. Пројекат су заједнички реализовали Удружење Васојевића из Београда и Продукција „Рамонда“.

Како аутори истичу, акценат на овом филму стављен је на неописиво  природно благо и духовне љепоте овог поднебља. Циљ је био да се кроз филмско, умјетничко дјело – без икакве политичке конотације – представи снага племена које је чувар ризнице историјских предања, високе националне свијести и етничке снаге.

Прије почетка пројекције присутнима су се обратили проф.др Милија Зечевић, ректор Европског унуверзитета и почасни предсједник Удружења Васојевића, Дарко Стојановић, потпредсједник Општине Беране, Слободан Стојановић, директор филма и др Драган Елчић,сценариста и редитељ. У програму који је водила Ирина Зечевић наступили су  и чланови Удружења „Ђурђеви ступови“ из Берана.