Предсједник општине Драгослав Шћекић, са потпредсједником др Зораном Марсенићем и секретаром Зораном Јојићем, уприличио је пријем за женску рукометну екипу О.Ш.,,Радомир Митровић“ и екипу и појединце у атлетици  Гимназије ,,Панто Малишић“ , који су на државним школским такмичењима остварили најбоље резултате.

DSCN1074

Како је казао предсједник Шћекић, постигнути резултати на школским такмичењима показатељ су колико младих талената Беране посједује.  Младим спортистима је пожелио да се и даље несебично боре да њихове школе постижу најбоље резултате на школским општинским и државним такмичењима.

Потпредсједник др Зоран Марсенић честитао је присутнима на оствареним резултатима  и изразио задовољство што остварени резултати беранских основаца и средњошколаца  у знању и спорту пружају прилику да се организују  сусрети као што је Академија за најбоље ђаке беранских школа, која је окупила преко двеста школараца .

Што се активности Секретаријата за спорт Општине Беране тиче,  приоритет ће и даље бити школски спорт, истакао је секретар Зоран Јојић. Он је казао да су управо остварени резултати на спортски м такмичењима показатељ, првенствено труда и залагања ђака, али и сарадње локалне управе и школа, која је у протеклом периоду на завидном нивоу. Он је истакао  да ће Општина Беране, у складу са могућностима, тежити да школски спорт у Беранама буде на завидном нивоу.

Пријему су присиствовали и директор школе ,,Радомир Митровић“ Радомир Јочић и просветни радници ове школе и беранске Гимназије.

DSCN1115

Након, тога уследио је пријем за такмичаре скијашког клуба „Цмиљевица“ поводом освајања трећег екипног мјеста у категорији пионира и цицибана на државном такмичењу. Истом је присуствовао и Александар Ојданић, начелник Комуналне полиције.

Proba

На крају је приређен и пријем за успјешне младе стријелце и руководства стрељачких клубова „Доње Луге“, „Јастреб“ и „Беране“ који су на Шампионату Црне Горе у стрељаштву – серијским ваздушним оружјем,  одржаном у Никшићу, освојили 13 првих екипних мјеста.