Предсједник општине Драгослав Шћекић са сарадницима угостио је ученике из Њемачке и њихове професоре, предвођене домаћинима из Берана, директором беранске Гимназије, ученицима и професорима.

Ове године, 27 ученика и три професора Европске школе из Ведела боравиће у Беранама, у оквиру програма размјене ученика ,,Језичка диплома“.

IMG_20160531_102119

Добродошлицу ученицима и професорима упутио је предсједник Шћекић и пожелио да се у Беранама осјећају као  код своје куће. Он се захвалио директору Гимназије на залагању које је резултирало вишегодишњој размјени ђака из Њемачке и Берана.  Из оваквих дружења , како је казао ,  нек проистекне пуно знања, дугорочних пријатељстава и лијепих успомена.

IMG_20160531_100807

Директор Гимназије ,,Панто Малишић“ Сретен Лутовац  представио је програм размјене ђака и захвалио се предсједнику Шћекићу на прјему њемачких ђака.

Професори из Њемачке захвалили су на топлој доброшлици и поклонили предсједнику oпштине књигу .

Размјена ученика успостављена је 2009. године између Гимназије ,,Панто Малишић“ и Европске школе из Ведела.  Њемачки ученици су смештени у породицама својих вршњака.  Након боравка у Беранама, услиједиће узвратна посјета Веделу у септембру мјесецу текуће године.

Пријему су присуствовали и потпредсједници др Зоран Марсенић, Раде КљајићДрагутин Јоксимовић и Свето Митровић и секретар Зоран Јојић.