Предсједник Општине Беране Вуко Тодоровић и потпредсједник Дамјан Ћулафић разговарали су данас са Миленом Бубањом Обрадовић, новинарком и уредницом портала ,,Радио Беране”, а однедавно и добитницом  награде за најбољу причу на тему Промоција традиције, културе и језика Рома и Египћана.

Предсједник Тодоровић честитао је Бубањи на изузетном новинарском и личном успјеху, и захвалио на дугогодишњем новинарском раду на локалним и другим темама од значаја и објективном извјештавању.

Током разговора, Бубања је истакла да је својом новинарском причом настојала да пренесе и причу од ромској породици, о којој се мало знало, односно њиховој хуманој мисији. Награда коју је добила, како је истакла, значи јој понајвише из разлога што је једна таква људска прича завриједила пажњу.

Новинарка и уредница портала Радио Берана Милена Бубања Обрадовић једна је од три добитнице награде за најбољу причу на тему Промоција традиције, културе и језика Рома и Египћана, на Конкурсу организованом од стране Грађанске алијансе.

Подсјећања ради, новинарка Бубања Обрадовић и Андрија Турчиновић, новинар портала ,,Радио Беране”, добитници су треће ЕУ награде за истраживачко новинарство за Црну Гору, за 2019. годину. Они су ову награду добили за серију текстова о уговореним малољетничким браковима у ромској заједници.