У Општини Беране одржан је пријем за професорице и ученице Ниже музичке школе, које су на међународном такмичењу ,,Млади виртуоз“ одржаном од 22. до 29. маја ове године у Београду постигле запажене резултате у својим категоријама.

Предсједник Општине Драгослав Шћекић захвалио се ученицама  Елени Пешић, Теи Лекић, Амили Ашимовић и Андреи Вељић, као и њиховим професоркама Наталији Дјаченко, Драгани Поповић и Марији Барјактаровић на изузетном успјеху и лијепом представљању Берана.

Потпредсједник Општине Зоран Марсенић исказао је задовољство талентом ученица Музичке школе и квалитетом који се традиционално његује у овој установи.

Секретар  Секретаријата за спорт, културу, младе и сарадњу са НВО Зоран Јојић пожелио је да у будућности и у Беранама буде одржана пригодна смотра из музичке умјетности.

На такмичењу ,,Млади виртуоз“ које организује Основна музичка школа ,,Петар Коњовић“ ученице из Берана имале су прилику срести се са својим вршњацима из музичких школа бивших југословенских република као и других европских држава.

Ученица клавира Андреа Вељић, у класи професорке Наталије Дјаченко, освојила је другу награду, ученице виолине у класи професорке Драгане Поповић Теа Лекић и Амила Ашимовић освојиле су трећу награду, а Елена Пешић, ученица клавира у класи професорке Марије Барјактаровић, освојила је трећу награду у Београду, а раније и другу на међународном такмичењу у Бечеју.