Предсједник општине Драгослав Шћекић организовао је пријем за Мијајла Марсенића, рукометаша Вардара из Скопља.

Мијајло је ове године имао иузетну сезону. Са Вардаром је  освојио титулу клупског првака Европе, куп и првенство Македоније, а као репрезентативац Србије пласирао се на Европско првенство. Марсенић је поникао у Беранама одакле је караијеру наставио у Партизану, а последње двије сезоне игра у Македонији.

Шћекић је честитао Марсенићу на сјајним успјесима у име грађана Берана и своје лично име и навео да се у Беранама успјех Вардара прославио као да се ради о клубу из нашег града. Предсједник је поновио да је поносан што спортисти поникли у Беранама постижу врхунске резултате на свјетском нивоу и изразио увјерење да ће се сјајна ниска спортских бисера продужити након скорог пуштања у рад нове хале спортова. Нова хала ће пружити добре услове за развој спорта и пружиће прилику грађанима да после дужег времена поново уживају у утакмицама дворанских спортова.

Предсједник је у знак захвалности Марсенићу уручио „Меомаре Војводе Гавра Вуковића“ првог црногорског министра спољних послова.

Марсенић се захвалио на пријему и подсјетио да је на путу од Берана до европског врха прешао велики пут препун одрицања и труда.  Поручио је млађим спортистима да на свом путу морају бити стрпљиви, те да прва примамљива понуда не гарантује успјешну каријеру, те да траже своје мјесто у срединама у којима ће имати простора за лични развој.  „Ако крену тим, тежим путем, успјех сигурно неће изостати, а и сатисфакција ће бити већа“ закључио је европски првак.