Предсједник општине Драгосав Шћекић и потпредсједник др Зоран Марсенић уприличили су пријем за екипу аматерског позоришта центра за културу, а поводом освојене прве награде са представом ,,Идемо у лов“  на 46. Фестиванлу драмских аматерских позоришта у Бијелом Пољу који  је одржан почетком јуна мјесеца.

Љубав према позоришним даскама и несебичан рад и залагање глумаца и свих који су радили на припреми овог позоришног комада почели у да дају запажене  резултате, истакао је предсједник Шћекић и упутио срдачне честитке присутнима. Он је истакао да ће , у интересу развоја културе у Беранама, Општина Беране уложити напоре за обезбјеђивање што бољих услова за рад беранког аматерског позоришта Центра за културу.

Потпредсједник Марсенић  честитао је глумцима и  екипи која је учинила да овај позоришни комад буде запажен и оцијењен као најбоље изведен на Фестивалу у Бијелом Пољу и пожелио пуно успјеха у будућем раду.

Представа беранског глумачког ансамбла ,,Идемо у лов“  проглашена је за најбољу са представом ,,Породичне приче“ мојковачког позоришта. Право представљања аматерске сцене Црне Горе на фестивалима у окружењу ипак је припало ансамблу Центра за културу, који ће са представом ,,Идемо у лов“ по тексту Жоржа Фејдоа учествовати крајем јула на Фестивалу драмских аматера EX YU у Требињу, а током јесени и на Убу на ,,Репасаж“ Фестивалу, који такође окупља амтере из бивше Југославије.

На Фестивалу у Бијелом Пољу,  награду за најбољу режију добио је режисер представе ,,Идемо у лов“  Горан Бјелановић. Ирина Кастратовић добила је ласкаво признање за најбољу женску улогу фестивала, а млађана Паола Иритано добитник је награде за глумачку бравуру под називом ,,Фуад Заимовић Стрела“. Асмер Руговац и Ирвин Масличић награђени су за најбољу сценографију, као и Јасмина Цвијовић за костим у представи беранског ансамбла.

IMG_7786