Руководство Општине Беране организовало је пријем за атлетичара АК „Лим“ и репрезентативца Црне Горе, Дарка Пешића који је освојио осмо мјесто у седмобоју на недавно одржаном Европском дворанском првенству у атлетици у Торуну, у Пољској.

Потпредсједник Општине Марко Лалевић честитао је Пешићу на постигнутом успјеху, нагласио да је Беране поносно на остварени резултат, истичући очекивање да ће наставити и убудуће да представља Беране и Црну Гору у најбољем свјетлу.

Секретар за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО Горан Фолић честитао је младом атлетичару на резултату и истакао да су његови подвизи у досадашњој каријери, укључујући и последњи захваљујући којем је осми у Европи, доказ да наша земља има врхунске атлетичаре и спортисте.

Савјетник предсједника Општине Дарко Стојановић похвалио je успјех Пешића, наглашавајући да то што смо на недавно одржаном Европском првенству имали представника који је изборио веома значајан пласман међу најбољим атлетичарима Европе је од посебне важности за спорт у Беранама.

У разговору са младим атлетичарем представници Општине поменули су и значајне проjекте везане за унапређење спорта који ће се реализовати у блиској будућности у Беранама.

Пешић се захвалио руководству Општине на пријему, истичући да је поносан што представља Беране и што је члан атлетског клуба „Лим“ из нашег града, као и да се нада да ће и ове године бити један од учесника интернационалног митинга „Иванград 2021“ на беранском стадиону.

„Очекујем да ћу већ у мају остварити резултате којима ће конкурисати за Олимпијске игре“, казао је Пешић.

Шеф стручног штаба АК „Лим“ Зоран Јојић навео је да Пешића ове године очекују три велика такмичења и то Куп Европе на Кипру, Првенство Европе малих земаља и Балканско првенство.

Он се овом приликом захвалио Дарковом тренеру Горану Обрадовићу, који је поријеклом из Берана, а тренер је и познате српске атлетичарке Иване Шпановић.

Општина Беране је уручила атлетичару Лима пригодне поклоне.

Састанаку су присуствовали шеф Бироа за односе са јавношћу Никола Урошевић и савјетник за информисање у Бироу Стефан Нововић.