Предсједник општине Драгослав Шћекић и савјетник Дарко Стојановић присуствовали су коктелу поводом обиљежавања Свјетског дана избјеглица и састанка управног одбора и Скупштине донатора Регионалног стамбеног програма, а који је у организацији УНХЦР-а уприличен у Еко кући Уједињених нација у Подгорици.

opština berane unhcr
Фото: УНХЦР

Коктелу су, између осталих, присуствовали амбасадорка САД Џуди Рајзинг Рајнке, шеф Делегације ЕУ у Црној Гори амбасадор Аиво Орав, затим представници Министарства рада и социјалног старања, као и сви партнери и донатори у оквиру Регионалног стамбеног програма.

opština berane unhcr
Фото: УНХЦР

Према ријечима организатора ово је била одлична прилика да с проведе вријеме у упознају избјеглице са простора бивше Југославије, које су недавно добиле кров над главом помоћу Регионалног стамбеног програма.

„Ово је била прилика да прославимо успјех оствареног програма који је започет 2012. године, а који је током 2018/19. имао одличне резултате, и уједно пошаљемо јасну поруку да нико неће бити заборављен у нашим напорима да покажемо солидарност према онима који су били принуђени да наспусте своје домове због прогона или насилних сукоба“, саопштено је из УНХЦР након завршетка коктела.