Колективно вјенчање, које се ове године одржава у организацији Секретаријата за културу, омладину и односе са НВО Општине Беране, заказано је за четвртак, 22. јун, у Хотелу Беране. Пријављивање је почело данас и трајаће до 10. јуна.


„Парови који желе да своју љубав крунишу браком могу да се пријаве за колективно вјенчање које ће у Беранама бити одржано у другој половини јуна. За учешће у овој манифестацији, будући младенци могу да се пријаве до 10. јуна“, саопштено је из Секретаријата.


Контакт телефон за пријављивање је: 068 882 288.


Као и до раније, вјенчање ће се одржати под покровитељством Општине Беране а Хотел Беране, уз чију подршку се одржава, резервисан је за изговарање судбоносног „да“. Склапање брака је потпуно бесплатно, а организатори очекују да ће се пријавити парови из свих крајева Црне Горе али и других земаља.
„Манифестација се организује у циљу очувања и неговања традиционалних вредности, пропагирањем брачне заједнице и породице као веома важне сфере нашег друштва, али и као својеврстан допринос богаћењу културног садржаја града Берана“, наводи се.


Обезбијеђен је свечани ручак и свадбена торта у амбијенту посебно декорисаном за овај дан. У музичком дијелу програма наступиће тамбураши и млади музичари из Берана.