У Савином Селу је 1. октобра 2018. године одржан први спортски догађај матице са исељеницима села послије 73 године, фудбалска утакмица ветерана фудбалских клубова Будућност – Савино Село и Беране.

По свему то је био догађај за трајно памћење и представља увод у будућу традицију и омасовљавање, да у прољеће сусрети буду у Беранама, а у јесен у Савином Селу. Заједничка жеља свих је да тако и буде.

Домаћин овог догађаја било је спортско друштво Будућност –  Савино Село, основано јуна 1917. године, које данас броји око 60 чланова и чији је предсједник Вук Дедовић, иначе предсједник Удружења Васојевића Савино Село.

Дводневно дружење било је испуњено братском љубављу, срдачношћу, великим госторимством домаћина и, наравно, фудбалском утакмицом између Будућности из Савиног Села и Берана. Није се играло због резултата већ због фудбала и мајсторија оних који су некад активно, и добро, играли ту чудесну игру.

Екипу ветерана Берана, коју је предводио фудбалски тренер и ентузијаста Радојица Кљајић, чинили су, капитен Џемал Зејниловић, Срђан Милановић, Стамат Шошкић, Ђоко Вучевић, Слободан Ђукић, Бобан Лекић, Срећко Радовић, Војо Драгишић, Угљеша Вељић, Драгиша Дрљевић и Вељко Раичевић.

Овом незаборавном догађају присуствовала је делегација општине Беране, у којој су били предсједник општине Драгослав Шћекић са сарадницима Гораном Фолићем, Зораном Јојићем, Младеном Стијовићем, Александром Ојданићем, Дарком Стојановићем и Сретеном Лекићем, као и предсједник општине Врбас Милан Глушац са својим сарадницима.

Међу бројним гостима, истакнутим фудбалским и спортским радницима, дружењу је присуствовао и Борис Станишић из Републике Српске, власник Етно села „Станишићи“ код Бијељине и прволигашког фудбалског клуба „Звијезда 09“ , члана премијер лиге Босне и Херцеговине који је изразио жељу да буде домаћин  турнира ветерана, на којем ће учествовати ове двије екипе са још учесника, екипа фудбалских ветарана из региона, у спортском комплексу „Станишићи“ у Бијељини, што је са задовољством прихваћено.