Данас је на Спомен комплексу Јасиковац симболично обиљежен 9. мај- Дан побједе над фашизмом, у организацији Удружења ОБНОР-а 1941-1945.

Присутнима се испред Удружења обратио потпредсједник Удружења Петар Лабудовић, који је својим говором подсјетио на историјски значај овог датума и родољубе са ових простостора који су своје животе дали за слободу.

Испред Општине Беране присутне је поздравила Данијела Данка Марковић, в.д. секретарка за општу управу  и друштвене дјелатности, која је у свом излагању истакла следеће:

,, НИКАДА НЕ МОЖЕМО, НИТИ СМИЈЕМО ЗАБОРАВИТИ СТРАХОТЕ КОЈЕ ЈЕ ФАШИЗАМ И ЊЕГОВА ИДЕОЛОГИЈА ОСТАВИО ИЗА СЕБЕ, А КОЈЕ СУ МНОГИ ПРЕЖИВЈЕЛИ У КОНЦЕТРАЦИОНИМ ЛОГОРИМА СМРТИ, КАО ШТО ЈЕ БИО ЈАСЕНОВАЦ, ГРАДИШКА, БАЊИЦА, АУШВИЦ И ДРУГИ.  БЕЗ ОБЗИРА НА ПРИСУТНОСТ ТИХ ИДЕЈА И У ОВОМ ВРЕМЕНУ, НАШ БЕРАНСКИ КРАЈ И ПОЛИМЉЕ, УВИЈЕК СУ БИЛИ И БИЋЕ СЛОБОДАРСКОГ И НЕПОБЈЕДИВОГ ДУХА, О ЧЕМУ СВЈЕДОЧИ  И ОВАЈ СПОМЕНИК И ЖРТВЕ РОДОЉУБА СТРИЈЕЉАНИХ НА ОВОМ МЈЕСТУ, КАО И ВЕЛИКИ БРОЈ БОРАЦА ИЗ НАШИХ КРАЈЕВА, КОЈИ СУ ТОКОМ ДРУГОГ СВЈЕТСКОГ РАТА НЕСЕБИЧНО ПОЛОЖИЛИ СВОЈЕ ЖИВОТЕ И ДАЛИ ДОПРИНОС ПОБЈЕДИ НАД ФАШИЗМОМ И СЛОБОДИ,  КОЈУ ДАНА УЖИВАМО КАО ЊИХОВИ ПОТОМЦИ“- казала је секретарка Марковић.

Скупу су присуствовали чалнови Удружења ОБНОР-а,  предсједник СО Беране Новица Обрадовић, представници локалне самоуправе и других инститиција, потомци бораца Другог свјетског рада , грађани и представници медија.