Предсједник Општине Беране Драгослав Шћекић и  директор Туристичке организације Беране Иван Радевић присуствовали су Свечаној конференцији поводом додјеле бесповратних средстава Европске уније изабраним пројектима у оквиру Првог позива за достављање приједлога пројеката, у оквиру Прекограничног програма Црна Гора- Косово 2007-2013 .

Пројекат ,,Примјена иновација и предузетништво у прегограничном региону Црне Горе и Косова“, који је одобрен локалној туристичкој организацији Беране у поновљеном позиву прекограничне сарадње Црне Горе и Косова у области из мјере Одрживи економски регионални развој, презентирао је  пројект менаџер Општине Предраг Шћекић. Општи циљ пројекта је допринос одрживом економском развоју, кроз подстицање иновација и предузетништва у туризму.

Партнери у пројекту су ,,ИТ Кластер Црна Гора“, а  водећи партнер са Косова је ,,Организација за комуникације, информације и технологије- STIKK“ из Приштине чији је партнер ,,Око визионарства“ из Истока. Пројекат , чија је укупна вриједност око  403,739.67 еура,  траје 14 мјесеци.  Вриједност пројекта који се имплементира у Црној Гори је 152,987.53 еура.

Конференцији, коју је ораганизовао Генерални директорат за координацију програма помоћи ЕУ Министарства вањских послова и европских интеграција и Заједнички текнички секретаријат Црне Горе и Косова, присуствовали су државни секретар за европске интеграције и главни преговарач за вођење преговора о приступању Црне Горе ЕУ Амбасадор Александар Пејовић, представници Министарства локалне управе Косова, представници Делегације Европске уније у Црној Гори и представници корисника ИПА програма и других институција и организација.